Înapoi

Fac ce trebuie dar nu slăbesc.. De ce?

Multă lume merge pe premisa „totul sau nimic” atunci când vor să slăbească. Se vorbește despre deficit caloric, combinația alimentelor, eliminarea carbohidraților iar rezultatele nu apar. De ce? Probabil acest „deficit caloric” nu este făcut corect.

V-ați gândit că și alimentele sănătoase trebuie consumate cu moderație? Da, chiar și avocado, nucile, semințele, untul de arahide sau brânzeturile deși sunt foarte sănătoase conțin multe calorii. Fresh-urile, sucurile de fructe sau smoothie-urile pe care le bem atunci când vrem să slăbim conțin și ele multe calorii, pe care nu le luam în calcul. Dacă nu vrei să ceri ajutorul unui specialist în domeniu, atunci poți să îți estimezi caloriile consumate cu diferite aplicații, dar ai grijă și nu uita să treci tot ce ai consumat (chiar și atunci când a fost „doar o mușcătură”).

Sunteți siguri că faceți ce trebuie? Dormiți suficient, beți suficiente lichide? Sunt și acestea factori foarte importanti în procesul de slăbire care dacă nu sunt corect respectati pot afecta funcțiile metabolice. Nu consumați suficiente proteine. Este important să aveți o dietă echilibrată care să includă o cantitate suficientă de proteină, aceasta ajută la reglarea nivelului hormonal, induce senzația de sațietate și asigură menținerea și regenerarea masei musculare. Atenție la ingredientele care sunt folosite atunci când gătiți. Chiar ingredientele, ce oferă un gust „mai bun” mâncării conțin și cele mai multe calorii.

„Nu mai consum pâine și nu am slăbit deloc”. Sunteți siguri că nu ați înlocuit pâinea cu lipie, croissant, baghetă, crackers sau orez expandat? Chiar dacă ați înlocuit pâinea cu altceva atenție la cantitate, totul ține de echilibru! Fiți sinceri cu dumneavoastră și luați în calcul și „ronțăielile”, nu uitați că este important să aveți grijă și ce consumați în weekend, nu doar de luni până vineri.

O perioadă prea lungă de deficit caloric poate duce la stagnarea procesului de slăbire. Nu începeți greșit, scăderea caloriilor se face treptat, nu brusc. Aveți grijă să nu fiți în deficit caloric sub rata metabolismului bazal, aveți nevoie de caloriile acelea pentru o bună desfășurare a proceselor din organism în mod eficient.

Cereți ajutorul unui specialist atunci când vreți să slăbiți, dar nu uitați, aveți nevoie de răbdare și un stil de viață activ iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Comentarii (0)

Pentru a vedea toate comentariile conectați-vă pe platformă.